Hip, veilig voor je baby én lief voor de planeet: de fopspenen van Bibs!

BIBS is de naam van de serie fopspenen van het Deense bedrijf Tolico Denmark dat al ruim 30 jaar fopspenen maakt. Met de huidige retro speen heeft BIBS een gat in de markt gevonden. De BIBS fopspeen is dé trend van het moment.

Voor de meeste ouders zijn deze fopspenen van Bibs geen onbekende meer: ze zijn hip, ergonomisch, de speen is gemaakt van natuurrubber (BPA en PVC vrij) en het schild van Polypropyleen (geen schadelijke stoffen dus).

Waarom een fopspeen van BIBS?

Naast het feit dat deze fopspenen ontzettend ‘instagram-proof’ zijn, zijn ze gemaakt van natuurrubber. Over de vorm van de speen is ook nagedacht. De speen bootst de vorm van de borst na en is ontwikkeld om de zuigreflex van de baby bij borstvoeding te ondersteunen. De ronde vorm van de speen wordt ook wel een kersvorm genoemd. Het schild is rond en buigt weg van het gezichtje, waardoor de huid rond de mond kan ademen én eventuele irritatie wordt verminderd.

Voor elke outfit een kleurtje!

Andere merken hebben ook hun pluspunten maar mijn eigen ervaring is dat vrijwel alle baby’s deze speen gelijk accepteren en omdat de speen zo licht van gewicht is valt deze veel minder snel uit.
Hiernaast zijn ze verkrijgbaar in meer dan 45 verschillende kleurtjes en is er dus altijd wel een leuke kleur die je kan combineren met de outfit van jouw kleintje. Ook worden er steeds weer nieuwe hippe bibs kleuren gemaakt en deze proberen wij dan ook gelijk toe te voegen aan ons assortiment.
Mis je een kleurtje ? Laat ons het weten via aline@petitepuce.be en wij proberen deze dan mee te bestellen met een volgende bestelling.

De fopspenen van Bibs zijn op onze webshop verkrijgbaar per setjes van 2 aan 8,95€ in 3 maten: 0-6 maanden (Maat 1), 6-18 maanden (Maat 2) en 18-24 maanden (Maat 3).  Mijn dochtertje van 18 maanden neemt nog steeds Maat 2, dus deze kan ook voor oudere baby’s.

De BIBS fopspenen zijn gekeurd en 100% veilig gevonden volgens de Europese regelgeving (En1400+A1).

Tips voor je Bibs

Steriliseer de BIBS speen voor het eerste gebruik met kokend water. Laat de fopspeen 5 minuten in kokend water ‘uitkoken’. Mocht er water in de speen zijn gekomen, kun je dit er gemakkelijk uit drukken. Het is niet schadelijk voor de speen.

Controleer de BIBS speen goed voor je hem aan je baby geeft. Spoel eventueel vuil van de speen.

Doe de BIBS speen niet in de vaatwasser of de magnetron, omdat dit het natuurrubber aantast.

Leg de speen niet in de zon of de warmte.

Gebruik de speen niet langer dan 4-6 weken, om reden van veiligheid en hygiëne. Erosie van het natuurrubber is mogelijk.

Geen reactie's

Geef een reactie