Gewoon… DOEN!

Gewoon… DOEN!

Eindelijk is het zover, mijn ecologische webshop voor baby’s en mama’s is live, Petite Puce heeft het daglicht gezien.  Zo spannend!

Doorheen de afgelopen periode merkte ik dat een webshop opstarten toch de nodige uitdagingen met zich meebrengt.

Daarom neem ik jullie in deze eerste blog graag mee in het Petite Puce avontuur van de laatste maanden (van idee tot all of this), en hoe ik dikwijls twijfelde maar toch doorzette en dacht: “Aline, spring in het diepe, en gewoon… DOEN!”

 

Ik werk al enkele jaren freelance project consultant, daarnaast speel ik al langer met het idee om echt iets te ‘gaan ondernemen’, dus zelf iets uit de grond te stampen – from scratch.  Maar uiteraard komen daarmee meteen hopen vragen drijven.  “Hoe ga ik dat aanpakken, dat lukt me nooit alleen!” of: “Ken ik er wel genoeg van?” en: “Wat ga ik dan juist verkopen?”

Toen we in maart 2020 geheel onverwachts in lockdown gingen en we (bijna) allemaal “in ons kot” bleven, werd het mij al erg snel duidelijk hoeveel afval wij produceren.  Tel daar het afval voor een 8 maanden oude baby bij, je weet ongetwijfeld wel welke ongekende hoogtes de pamperberg aan kan nemen!

Met een compostbak die al snel overvol zat, de afvalcontainer die geen 2 weken kon wachten om opgehaald te worden – simpelweg omdat hij de stroom afval niet aankon, werd het me duidelijk in welke richting ik mijn business wilde opstarten.

Stilletjes aan begon ik  mijn ondernemersidee vorm te geven, ik wilde vooral focussen op ecologie, en op die manier mama’s en papa’s helpen om hun afvalberg binnen de perken te houden.

Toen ik zocht naar de beste natuurlijke producten voor mijn dochtertje, merkte ik al snel dat de gangbare merken toch niet altijd even geschikt zijn voor de gevoelige babyhuidjes.  Als visagiste heb ik ook steeds een passie gehad voor esthetiek en verzorging, dus waarom die 2 interesses niet combineren? Waarom start ik geen minimal waste webshop, waar ouders zich geen zorgen hoeven te maken over de kwaliteit van de producten?  En waar vrouwen (én uiteraard ook mannen!) niet enkel voor hun kids, nichtjes, vrienden kunnen shoppen, maar ineens ook voor zichzelf – en ik hen op deze manier ook een stapje help te zetten naar een mooiere, veiligere en bovenal properdere wereld!

Ik ga geheel eerlijk zijn… Ik pleit schuldig, soms neem ik nog te snel de auto in plaats van de fiets, zeker nu in de winter. Plastic uit je leven bannen is enorm moeilijk, maar elke dag probeer ik op mijn manier wat “ecologischer” te gaan leven door bewuster om te gaan met bepaalde kleine dingetjes te veranderen. Dingen waar ik vroeger nooit bij stilstond en die ik dus op automatische piloot deed.  Elke dag meerdere wattenschijfjes weggooien was de normaalste zaak van de wereld – daar heb ik nu wasbare pads voor!  Hoeveel flessen douchegel, droogshampoo, shampoo, haarlak, conditioner, tandpasta smijten we zo weg op een jaar? “Dat is normaal toch?”, dacht ik heel lang. Gelukkig heb ik daar nu mijn soap bars voor! En billendoekjes die plastic vrij zijn! “Halleluja!”, hoor ik mijn dochters gevoelige billetjes roepen.

Ik neem jullie met veel trots mee in mijn minimal waste webshop, waar je met een gerust hart de mooiste spulletjes kan kopen!  Voor jezelf, je mini’s, je vriendinnen, nichtjes, neefjes, collega’s… kortom, iedereen die houdt van leuke, mooie en natuurlijke dingetjes!

Heel veel liefs,

Aline

P.S.: oh ja, nog even dit: onze verpakking is zowel ecologisch als esthetisch, dus ik stuur je pakjes met veel plezier op als cadeautje aan iemand die jij ook een mooiere en properdere wereld toewenst.

Volg ons gerust op Instagram & Facebook voor leuke updates en vergeet @petitepuce niet te taggen!

Geen reactie's

Geef een reactie