Petite Puce zero waste en ecologische babyproducten Aline

Waarom koos ik bewust voor zero waste en ecologische babyproducten?

Ontdek hier het verhaal achter Petite Puce en onze voorkeur voor duurzaam en herbruikbaar.

Petite Puce zero waste en ecologische baby producten

Bewust duurzaam

In lockdown zitten met een baby confronteert je pijnlijk met de afvalberg die jullie samen creëren. Wist je dat een baby gemiddeld 1 ton aan luiers vult, en het 200 tot 500 jaar duurt vooraleer hij afgebroken is? Dit staat los van de ladingen plastic, wegwerpartikelen en andere producten die allemaal heel tijdelijk zijn. Wat eigenlijk niet hoeft, want er bestaan duurzame alternatieven, al moet je soms even zoeken. Om mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld die onze kleintjes ooit als volwassenen zullen bewandelen, zette ik deze webshop op poten.

Petite Puce zero waste en ecologische babyproducten Anais en Aline

Ons verhaal

Nice to meet you! Ik ben Aline, mama van de kleine Anaïs. Petite Puce, zo noemde mijn papa me altijd – tot hij enkele jaren geleden overleed. Deze website is een beetje mijn eerbetoon aan hem, omdat ik van hem zoveel waardevolle dingen meekreeg. Hoewel hij het zelf helaas niet meer kan meemaken, weet ik zeker dat hij trots zou zijn op mijn nieuwe project.

Petite Puce zero waste en ecologische babyproducten Anais

Kiezen voor kwaliteit

Gedurende mijn professionele loopbaan heb ik altijd van variatie en nieuwe uitdagingen gehouden. Mijn ruime interesseveld en ervaring binnen verschillende domeinen komen me ook in dit project handig van pas. Eén van mijn favoriete nevenberoepen is visagiste, wat meteen mijn voorliefde voor degelijke, natuurlijke verzorgingsmiddelen voor gelaat en huid verklaart. Je mag rekenen op een verantwoorde selectie van uitstekende, biologische producten.